f a t i h a t i e



** perkataan pocong hanya kebetulan..tiada kaitan dgn yg hidup dan yang mati






Labels: 1 souls | | edit post
f a t i h a t i e
Assalamualaikum semua..
Dah lama x update blog nie kan..
Minggu lepas dah type entry, tp encik suami ter off kan pc pulak time tu..
dan aku malas nk buat balik...
cek2 kat draft pun x wujud..
haha..

Okay, memandangkan aku seorg yg pemalas..aku upload kan gmbr je ok..heheh
Sedang x sihat skrg sbb food poisoning...(tp sempat lg tulis blog ye) hehe
bile lg nk update kan..hihi


Akad nikah 3 Okt 2009~Mansur & Fatihah


tgh berdebar ni hihi





ms bacaan taklik~serius je muka =P



yeay! dah tawen kite..Alhamdulillah semua berjln lancar




Walimatulurus~Fatihah  Mansur



Alhamdulilllah..lovely weather of Oct 4th



ce ce ceh



At last


lepas acting potong kek, lupe nk suap leh x?? haha


Majlis bertandang 30okt ini..jd x de gambar lagi utk dikongsikan..nntkan ye =)

Credits tu Munirah Saharin (my uni jr), Abg Lan (My cousin) & wani for these wedding pics...
Love u all mwaaaahhh

kpd yg sdg merancang utk berkahwin
kawen cpt
best kawen!
(hahaha)

Semoga berkekalan ke akhir hayat
Semoga segala di permudahkan buat kami
ameen
Doakan kami ye =)
f a t i h a t i e
1 day left..
Nervous breakdown?
Maybe.
f a t i h a t i e
Beadswork dah siap!!!
gile best!

Kunci rumah dpt esok!
gile best!

hihi excited mode sekejap.
f a t i h a t i e


ribbon dah terbang dah..
layan kan ajer..
maaf zahir batin..
=)
f a t i h a t i e
f a t i h a t i e
Pg...

CH~Fatihah, jom tanye unit latihan, elaun dah kua ke belum. Last year, mrk siap call lg suruh ambil elaun walaupun masih awal lg.
F~ ye ke last year mcm tu. Ni awal lg ni baru 16 hb.
CH~ alaa betul laa..u call la tanye..u x nak duit ke utk raya nnt?...
F~ Alaaa bknnye i balik kampong pun this year..x raya pun tahun ni =P.. u call la nah amek nombor Kak Mala ni.

Ptg...

F~Chew hung, u dah call Kak Mala ke?
CH~ Belum..u call la Fatihah...
F~ x nak la Chew hung , u la call..
CH~ Alaaa, u jgn la ckp nama u sape. Tanye soalan je...
F~ ye ke???? Boleh ke mcm tu??? ye la ye lah, i call.. kalau dia tanye, i sebut nama u..
CH~ ???!!!???
...................

F~Salam kak mala
KM~ Salam.
F~Kak, elaun utkGSAS student dah leh amek ke?
KM~ belum lagi.
*gulp aku dah segan dah*
F~ oo igt dah boleh amek skrg. Bile eh boleh amek..
KM~ Sy x sure lg. Kena cek dgn finance. Ni sape?
*gulp*
F~ *pause* Errr fatihah.
KM~lepas raya br boleh amek cek rsnye..
F~ O ok..x pe..sbnrnye Chew hung yg suruh tanye kan nie..
Bilik kongsi kami yg senyap sunyi , berderai dgn ketawa Siew Pui dan chew hung yang dah mengamuk..
KM~ ooo mcm dia pulak nak raya..
F~ A’a kak, macam dia pulak nak raya..
F~ ok kak. Terima Kasih
*Click*
CH~ Fatihaaaaaaaaaaaa!!!
f a t i h a t i e

Erk..
Kad tak cukup.. Aiyark!..
Sebenarnya mmg sengaja buat kad cukup2, dan kalau x cukup, plan nk tambah je..tp x sangka pulak ayah tibe2 nk tambah jemputan utk kawan ofis dia , berpuluh2 pulak tu, igtkan nk tambah sikit2 je... Mulanya ayah malas nk ajak ramai2.. (tp aku faham ms ayah list down nama tu mesti kenalan dia berkait2, sudahnya list jadi terlebih pjg )..hihihi.. Lumrah.
Hmm boleh je kot siap insya Allah.. beadswork pun tinggal sikit je lg.
Erm.. majlis kahwinku hanya lah biasa2 je..Kukira dlm kategori sederhana utk golongan menghampiri pertengahan, tp aku pun x pasti ape criteria kelas pertengahan  (perlu ke too much info nie?haha) Jadi pd yg hadir, kenduriku x de ape2 cuma satu pengisytiharaan dan keraian , di harap kehadiran anda dpt memeriahkan suasana majlis=)
Bln Ramadhan dah hampir sampai ke penghujung..rs sekejap sgt masa berlalu..Aku pasti ofis ni akan kosong seluruh minggu hadapan ,melainkan non-malay officer. So aku boleh la cuti satu minggu gak kan.. hahha oh tidak..Lepas kahwin pun mestila nak cuti gak.
Kalau cam tu xpela, aku cuti raya dan cuti kawen jugak. Tamaknyer!!Dgn syarat poster conference siap..huhuhu..suke hati je aku buat T&C sendiri kan. Anyway aku x cuti pjg pun..berangan je.
Tadi baru je bg kad kat Director.. wah3 goosebumps siot.. tp aku tawakal je n senyum byk2.. Dan biasala, sumenye ok (cam baru lepas exam plak perasaan dia).. Director nice je. Dan aku pun senang la hati (x kisah la kalau dia xdtg pun janji dah bg kad) tp kalau dtg, mmg aku berbesar hati. Kalau dia dtg, aku kojol kot, sbb x kan sangka dia dtg.
Lepas tu utk staf aku letakkan general invitation card kat board lab. X semua staf aku kenal rapat. Ada yg tegur & senyum2 biasa je kat lab, kak ani cadang aku letak general card je, lgpun aku fulltime student je kat situ. Plus Kak ani suh aku buat announcement dpn dorang.. Adeh! Mula aku cam, biar betul kak? Perlu ke nie? Then aku pun belasah je la.ye la, x kan nk letak dan buat diam cam x de ape2 kan..betoi gak tu.pastu ms aku nk tampal kad tu dekat dgn meja2 dorang, x sangka kak ani mengekor dr blkg. Sampai kat dorang, kak ani jerit. “Kwn2, fatihah nk buat announcement nie”. Boley? I ni pemalu orgnye.. hahahha aku ckp la, yg aku nk kawen 4 okt nie, jemput la dtg.. hihi cam kelaka je rupa aku mase buat announcement kawen. Cam comel kot =P..
OH
SAYA

RASA
SUDAH
BOLEH
EXCITED
MAHU 
KAHWIN
(walaupun kerja lab ada sikit2 x siap, tp bkn salah aku. supplier raw mat yg lambat dgn instrument bengong)

Ok. enuf of that.


 Well this is Ms Wani, the card designer (with atul)..Whhooaaaa u've been exposed huh.. hihi..
(Bumped into Ms Aesha  here at MId valley few hours b4 berbuke, i was walking when i saw this familiar looking chick. in split seconds i knew it was you!) heheh wut a pure coincidence.
Rojaknye entry aku..ntah la, x perasan campur2 bahasa pulak.. xpe, bkn jawab soalan exam. harap Teacher aesha x bagi F. hahhah.
f a t i h a t i e
Makin hari ku pandang, semakin aku..........
(huhu bln2 puasa ni..)

Sepatutnye mendoakan dia ke arah kebaikan..

Lagipun, jika dia insaf, barangkali dia lebih baik dr aku..jauh lebih baik...

dan sedang aku membelek2 peringatan lama (yg idle buat sekian lama)... aku terbaca ayat yg baik utk melembutkan hati seseorg...

"Sesungguhnya org2 yg beriman adalah mereka yang apabila disebut nama Allah gementar hati-Nya, dan apabila dibacakan ayat-ayat-Nya kepada mereka, bertambah (kuat) imannya dan hanya kpd Tuhan mrk bertawakal." Surah Al-Anfal (8:2) 


dan sesiapa jua..
lebih afdhal juga jika dibacakan pd air minum, dan berilah ia kepada org yg ingin dilembutkan hati..=)
f a t i h a t i e
Kepada yg pening2 =)
pening no more=P

Memandangkan ade yg bertanya  n kwn2 kat aotd pun ade yg tanye..
jd ringan2 kan lah tangan untuk menaip ttg ini

wedding registryku...

Ape2 aje yg boleh digunakan oleh kami berdua di rumah baru kami nnt=)
Keyword adalah boleh digunakan dirumah (ruang tamu, bilik tidur, bilik air, meja makan, stor & esp dapur, dll) atau ape2 saje..huhu x kisah x kisah..


Note: Kalau nak bawak perut pun xpe. Seriously.





f a t i h a t i e
Kad sudah slmt diedar pd kwn2..mungkin ada bbrp lg yg belum di pos..otw ;-)
Baiklah... (skemanye) ni lah kad sy yg buat sy terharu slps kwn2 kate comel.
credits to Syazwani & Atul..
dan yg plg mengharukan (emosi kan aku) , ada member lelaki bg 5.5/5 bintang =P
katenye lain dr yg lain..
ok cukup2, kang ckp byk, riak pule..
btw credits to Syazwani & Atul again..
tanpa mrk, kad ni x kan menjadi kad (cewah)
pjg sbnrnye cerita di sebalik kad ni
font editing la layout lah, mcm2...
bg yg x clear dgn map yg dah aku edit tambah simpang 4 tu (sorry wani, kutambah saat akhir), 
boleh google map okay 
hiksssss..
siapa yg ingin mencuba2 buat kad sendiri mesti punye byk masa dan kakitgn utk ribbon di bawah..leceh ok! kalau x byk masa, jgn tdo mlm=P
Kakitgn sy, sy je=P
hasilnye kad2 dan puffy eyes kwang3..
 bentuk hati tu cut out sendiri..jln2 kat kedai buku n gatal mulut tanye punture love ada x jual..terkezut tau sbb wujud! nasib baik baru gunting love sikit.

 
tadaaaa..x perlu susah2 cut out lagi.. brilliant puncture!

.sy rs thn 2009 nie manis.
insya Allah
f a t i h a t i e
Minggu ini adalah minggu yang genting (chewah)
Sbb ada dateline yg nak dikejar..(dan kad di tangan)
Oleh kerana dah penat risau..
Cara yg paling baik adalah rilekskan otak..(dan fikir yg positif2 saje)
Dan hati rasa bahagia..
mungkin doaku sampai..
utk ditenangkan fikiran dan diturunkan buah2 ilham
Insya Allah..

Bilikku sudah 3/4 dicat..rs segar sikit masuk bilik nie..
kalau x, warna pink belacan  memanjang..
sakit mata dah
umur pun dah byk haha so x sesuai pink2 ( haha faktor umur atau keadaan yg berubah)

Selain tu, catering utk akad nikah xde lagi (br dpt tau ahad lepas yg tukang masak cuti raya panjang)
Gile tak..lg brp hari, tp xde katerer lg..
tetibe dpt idea nk tanye kak ani..
dan kak ani teringat sorang caterer yg dia kenal..
tapi nombor dia pulak xde..ade dgn suami kak ani..
so kena tunggu esok utk boleh call caterer nie..
Oh harap dia available on that day..
Kalau xdpt..pencarian bersambung kembali..

Esok nk g UM
rase neves tibe2
f a t i h a t i e


skrg byk sgt iklan perpaduan kat TV..
salah satu inisiatif kerajaan
mungkin..
kat radio pun..
ade pertandingan lagu patriotik..
dan sebagainye..
makin rancak kini...

hari tu ternmpk seorang laki india ni nk masuk kereta dia, smbil tu usap muka dia dgn sapu tangan..
sapu tangan corak bendera malaysia OK!!
sgt mengharukan..
aku pun x sepatriotik tu..

.....

ps:Malaysia oh Malaysia... hentikanlah gila kuasa tu..
tak bawak ke kubur..

Selamat Hari Kemerdekaan  semua..
f a t i h a t i e
Hari nie kami sekeluarga dijemput berbuka puasa kat restoran Samirah, bangi. dekat dgn teras jernang..
Saudara bau2 bacang..
Order nasi kerabu...yg sgt sedap...
Siapa nk mkn nasi kerabu jual yg sedap, boleh la ke sini ye..kalau x, nasi kerabu buat sendiri je yg plg sedap kat selangor nie........ =P
Rata2 student ukm yg sll mkn kat situ..biasanye penuh pelanggan tp tadi rmai student yg dah blik kampung sbb cuti 3 hari..

Terlalu kenyang smpai rase x boleh nk habis sepinggan..tp sbb tuan kedai sedara sendiri, kena la abeskan ek..hihi
rsnya sepinggan tu boleh mkn utk 2 org..serius!!!
Kalau bkn utk kami pun, mmg sepinggan makan dia kuantitinye banyak dan leh share dua org huhu..(dh pernah g sn dulu... chewah cam promo plak dah)
Mama kata kat adik "hari ni gemuk la kak atie"
sentap..perli aku la tu..
huhu..

Nadia, kanak2 umur 7 thn, anak buah tuan kedai..
dia pernah dtg ms majlis pertunanganku dl..balik dr majlis, nadia bercerita dgn ibunya (yg x dpt hadir)
"td g majlis kawen kakak tu tp pengantin laki x de pun"
hahaha klaka2..

skian cerita utk hari ini.=P
i'm starting to like this new style of blogging..
haha perlu ke ckp..
f a t i h a t i e
I am happy
for i have 3 days of holiday..
(mcm la aku sorang yg cuti)..

Kak Ani gave me a brooch with a tiara design..
She suggested me to wear it on my big day..
im thinking which outfit suits the brooch..
whichever it is, it must be weared.. tanpa gagal..

Some friends asked me how's the preparation going..and how many percent left..
frankly speaking, i dont know to rate it.
25% perhaps..or 20% or less..or more???
whatever..haha..i guess it's a never ending process until the day comes.
Posting the invitation cards is the major task for the time being..
Planning to go to my beloved university next week for theby hand delivery cards..

It's approaching week 2 of ramadhan..
time sure flew so fast isnt it..
Can hardly wait for next episode of nurkasih.. 
bley tak addicted dgn cerita ni..
haha org ckp psl meningkatkan amalan, aku ckp psl nurkasih..
anyway.. youtube has all set of series dat had been aired..so no excuse for terawikh OK!
watched it for the first time on TV, two weeks ago
and 2 days of  marathon watching it on youtube
sanggup tu..
haha best gak citer nie..penuh dgn mesej..

lambatnye aku..org lain dah tau lama, aku br terhegeh2..
it's been 'a while' dat i hadnt touch the TV remote..
'years' i guess..haha
i was nvr crowned as a potato couch..more of an internet & computer freak
teeehheeee..

Enjoy the weekend..
dan slmt beramal =P
f a t i h a t i e
Hari nie sy terkejut tgk jalan shortcut ke ofis dah dibaiki..
Selama ni tuang punya hak tak pernah nak ambil tau sbb jln tu mungkin private property..mungkin bawah pengurusan Kajang Hill Golf Club..kami pun musykil jalan tu sape yg punye....kerajaan atau golf Club punye...
Memula pelik gak, ayah sy bkn ahli adun atau kenal mn2 adun atau wakil rakyat atau org JKR atau mrk2 di atas sana=P
Tau2 jln yg dah bertahun2 kami lalui tu dah baiki..
Mekaseh la byk2..
kalau tak lubang2 je..rosak kereta jek..

Alhamdulillah baru2 ni gak papan tanda Bdr Tek pun ganti yang baru yg sgt besar dan jelas..yg lama mcm dah kena panah petir je (kot)..dah hancur..kalau dr highway LEKAS & Semenyih mmg boleh nmpk clear la papan tanda tu..hihi kalau terlepas tu maksudnye pendek umor lah.

Right timing kan..

GUmbira2..

Selamat berpuasa semua..
Semoga Ramadhan kali ni membawa lebih keberkatan dan keinsafan di hati kite..

ps: i'm thinking of a small tranformation.
f a t i h a t i e

It’s been a while since i ever post an entry. I’ve no excitement to write anything.

Today i’m going to rant abt anything that comes across my head.

It’s been over a week that we have to check our body temperature first as we arrived at the office.

My average temperature is 37++. Still a safe reading. But i am puzzled why other ppl’s average body temperature is about 36.5 and below. Is it something to do with body metabolism because the pregnant ladies body heat is abt 36. Hehe..dont know..just an assumption. One of my friends said maybe because of my late night sleep. Haha is it true?

My wedding cards are finally done last week. Handmade cards that almost drove me insane.

My nikah dress beads work is also done. DIY shawl sewed by my mom is almost done too.

But the beads work on reception dress hasn’t. Im still working on it. Hope i can complete it in 2 weeks time.

My wedding dais is a chaos. Knew this last Friday. Let’s just say pelamin anganku musnah (because of the vendor).

Ideas are juggling in our creative mind choosing the best decision in the nick of time. tmrw evening, we’ll be meeting her to for some discussion. I wish it can be settled.

I have a conference to attend this 9th of Nov (a week after his side’s reception) . The first and maybe the last one. I actually have a seminar on the 17th of October ( 2 weeks after the big day) but i bet the application will be rejected since i didn’t present any poster or oral presentation. Bt Dr. said i will be attending with him(?) Dr it’s ok to not count me in.. plsssss=P (jerit dlm hati je la)..I hate to be there cz i’ll be alone. Single. 1. I know nobody except my SV. Eee bencinye.

Just now, Dr reminded me twice to design the poster (for the conference) beautifully. As if i’ll be painting a picture. Perlu ke lelaki remind perempuan buat cantik2..Confuse2..

And just now kak Ani said dat she was scolded by Dr because she didn’t heat the sample on the hot plate. Why do i feel like i’ve been there??? Saba je la.. kak ani fighted back that Dr never asked her to heat it on the hot plate. Well as usual Dr didn’t want to be defeated (maybe its the thing call EGOOOOOOO). He said he asked his assistant (before kak ani) to heat it on the hot plate. And dat assistant was way 4 YEARS ago. And kak ani never use the method within the 4 years because Dr never asked her to. Suddenly i feel very annoyed with all this that I want to puke. The other day i experienced the same thing. Maybe that can be accepted cz i am the so called student dat spose to know everything. But an assistant?? Come on la.. be realistic la Doc. (ok, time sebelum bulan puasa ni je la aku boleh lepas rage kat cni kan)

On top of everything, my SV knows nothing. I really want to see his expression upon giving the invitation card to him soon. Will his jaw dropped open or will he be stunted or will he be throwing out dozens of questions-that-you-hate-to-listen-from-a-SV or will he smile n congratulates me or will he give me a blank expression or he would say “Owh awk belum kawen rupanye??”...hahhahahhahaha.

Dr don’t talk too much, just come or don’t.haha.

I’m thinking too much, am I ?haha

He is not a prob.

The other lady is. Huhu i am having a nervous attack thinking of it. Kak ani said it is very very very compulsory to invite her..OMG.. I think she won’t mind if i don’t invite her cz i’m not a staff here but kak ani said it’s not proper. ADOILAA. Talking about proper, there are plenty of unproper things ppl do but i don’t give a shit PON? Ok, dah kuar topik. I have nothing against her. I am just having a nervous breakdown emblazoning the situation in her huge office. Dinasours in my stomach and fake smile of nervousness. I exaggerated=P I’ll just do it in 5 second. I’ll count. Knock2, walk in, Spit it out, hand her the card and cabut? Simple kan?? Yes2.. simple2.. I’m paranoid ain’t I..


I come to think that i become this horribly freaking out because i haven’t completed my work yet. But it’s not my fault. Today Chew hung informed me dat HPPS instrument cannot be used for another 2/3 months. WT..??? When i was in the industrial sector, it never took 3 months for the supplier to fix an instrument??

Aduss..impianku musnah utk siapkan kerja awal. Igt pas kawen leh tulis tesis jek?? Huhu kite hanye merancang....

A good friend of mine used the word ‘tabah’ n i think she doesn’t know that it means a lot to me at the moment. The thing is ppl don’t know that, ber tan2 kilometrik semangat telah mama dan dia berikan to me to be at this stage.





f a t i h a t i e

This morning participants of cosmetic course will be allocated in aotd, branch of mpob. Last 2 days were theoretical session at HQ. And the rest 3 days of the course are hands on session.

Funny dat last 2 days they were not given masks at HQ. But here the management distributed masks to the staffs and the participants. Maybe the increasing number of death is starting to trigger them. Furthermore the haze is starting to promote again. So y not wear it. Double purpose.

Walking to my room i heard this one lovable clerk with a box full of masks screaming to another colleague

“student pun kena bagi ke?”

And i was like ??

Students aren’t human??

Amusing.

wutever.

I couldnt care less.but i wonder if i was there near her, would she shout dat confidently?




f a t i h a t i e

Was on a long hiatus.
Have no mood to write anything.
Was on MC yesterday. Was so occupied with “the-so-called-prep” to even have lunch last Sunday. Ended up having a terrible headache after the late lunch at 4. Errgghhh it’s inherited.

Still having the headache on Monday morning..( x la teruk sgt..tp x larat nk bersiap)..and i seldom took MC’s..i had no bad record for frequent MC’s..text Dr and he said ok. Yeay. So, today is a Monday to me. Dr Ismail came to my room asking the sheets i left near the toilet.

Arrgghhh dem..i left it there before i entered the toilet last Friday..

He was smiling asking me wut was it i wrote at the back of the paper..dem3..

I replied (sambil tersengih cam haram) dat it was just a motivational expression. He must be scared to death when he read dat..kah3..He asked me who wrote it. And i said i wrote it myself. And he showed sign of relief. It really shows OK! Haha.. and i thought i heard him saying “ bagusla”..softly..

Dont worry Doc..i don’t have dat huge amount of money to pay back mpob. With dat amount of money, i’d rather buy a shop lot or a house or get married! Haha get married. I

wrote “Fatihah, don’t quit!” I actually wrote it cz there was too many sample to prepare on that particular day and I targeted to finish it on the same day (which was a ridiculous amount). Not because i really thought of quitting lah doctor!!!forget to clarify him more on dat. (kang byk2 explanation bunyik cam tipu pule).

Eeee bengong lah.careless gile.

I am currently working on the cards and the second dress right now.

Went back to kampong last month..found dat the rental wedding dress there is around rm100-150/sepasang. What the??Even for original songket (cz kebanyakannya songket india je di pasaran)..Can’t compare KL and KB.rite3.

PS: Congrats to Fiza on her wedding. Sorry we can’t make it.. En tunang have to work on that particular day..Last minute notice.. ISk3..

They are two practical students in our room right now. Their room is upstairs but they have to stay in our room for a while because of the self audit. They’ll be finishing their practical 9th of October. At first I thought its a short sem practical (6 weeks like Azira & Anwar)..

2 months left of practical is gonna be a short while right?... 2 months..2 months..2 months from now..less than two months from now..

Arrrggghhh..not ready yet..

f a t i h a t i e

Entry Cik Fiza adalah dirujuk =)


Hadith Riwayat Muslim

"Dari Ibn Abbas R.a: Rasulullah SAW menghimpunkan antara solat Zuhur dan 'Asar dan antara Maghrib dan Isya' di Madinah bukan kerana takut dan bukan kerana hujan dan bukan pula kerana musaffir. Lalu(Ibn Abbas) ditanya: Mengapa Baginda SAW berbuat demikian? Jawabnya kerana Baginda SAW menginginkan agar tidak menyusahkkan umatnya".

Hadith ini diriwayatkan kerana pada ketika itu, majlis2 ilmu dilakukan dan berpusat di masjid. Setelah masuk waktu solat, jemaah di masjidil haram terlalu ramai dan keadaan yg berasak2 lalu menyukarkan jemaah utk bersolat, mengambil wudu'.Maka jemaah boleh menghimpunkan antara solat Zuhur dan 'Asar dan antara Maghrib dan Isya' disebut sebagai jama’ tamam. Selain itu, jama’ tamam juga boleh dilakukan di masjidil haram (sms mengerjakan haji) jika keadaan yg sama berlaku. Solat hanya boleh dijamakkan dan tidak boleh diqasarkan.

Setiap hari Selasa Ustaz Affandi menjadi guru agama tetap kt ofis setiap hari selasa. Soalan berkenaan hadith ini dan jamak sewaktu hari kenduri telah diajukan kpdnya oleh Kak Zuraini.. (hehe aku xpnah g klas dia) so soh la kak Ani tanyakan. Segala yg ditulis ni x di tokok tambah oleh aku.. Cuma aku pernah dgr solat tamam boleh dilaksanakan oleh org sakit.

Ok, berbalik pd story asal, Ustaz Affandi kata, solat jama' ni mmg tak bleh dilakukan oleh pengantin..(iyolah sape soh ko makeup2 sanding bagai2..tu pun xde dlm islam :l ) *Adusss kena batang idung sendiri..kwang3..*

Dan utk tambahan info...Ustaz tambah lg bergambar lentok2 manje2 dgn suami dpn jurugambar & org ramai& sedara mara pun x boleh.. kerana adegan2 tu hanyalah adegan di dlm bilik tidur atr suami dan isteri sahaja.. jurugambar pun xboleh tgk..

Hrrmmm..dgn suami sendiri pun x bleh ek..

Kusimpulkan ade kebenarannya...krn...ia istimewa...

Dan kalau betul2 mendalam lg, ustaz kate bergambar pun x boleh, sbb tu ulama' x byk gmbr..(oo ye ke)

Ada kebenarannya juga kerana kecantikan wanita dijadikan tatapan org lain...(juga kehenseman lelaki ekeke)

dan byk benda2 lain (terlalu byk) yg sbnrnya mmg x boleh tp dibolehkan oleh kita sendiri.......

Sekadar renungan...


ps: i am no better

pss: sy hantu gambar & bergambar=P


he or she..

Lilypie Maternity tickers